Talijani ipak žele Euro!

Go down

Talijani ipak žele Euro!

Postaj  Admin on uto vel 12, 2008 3:40 amTALIJANSKI nogometni savez izrazio je nadu kako bi se Europsko nogometno prvenstvo 2012. ipak moglo održati u njihovoj zemlji.

Nakon zagrebačkog summita Uefe na kojem su Platini i društvo priprijetili domaćinima Ukrajini i Poljskoj zbog kašnjenja i zastoja na većini područja priprema za Euro, interes za preuzimanje domaćinstva javno su iskazali Škoti, iako se u kuloarima priča da su i Španjolci spremni velikodušno uskočiti ukoliko to bude potrebno.

Španjolci spremno čekaju kolaps ukrajinsko-poljskog eura


Nije trebalo dugo da se jave i naši zapadni susjedi, a navodno talijanske veze u najvišim krugovima Europske nogometne federacije već neko vrijeme vrše pritisak na čelne ljude zadužene za moguću promjenu domaćinstva, ali i da su spremni pritisnuti i Fifu ukoliko to bude potrebno.

Da Talijani misle ozbiljno, pokazuju i izjave predsjednika njihovog nogometnog saveza Giancarla Abetea koji je u razgovoru za Radio Rai javno potvrdio nastojanja da njegova zemlja ipak na koncu bude domaćin europskoj smotri, iako je naglasio da bi se Italija zadovoljila i s domaćinstvom 4 godine kasnije.

Zanimljivo je da je ovakva promjena stava potpuno u suprotnosti s nedavnim izjavama koje su stizale iz talijanskog tabora, a u kojima se isticalo da Italija zbog nedostatka novca ionako trenutačno nema mogućnosti za organizaciju Eura u samostalnoj režiji.

Modernizacija stadiona neovisno o Ukrajini i Poljskoj

Abete je u svojoj nedavnoj izjavi za radio postaju rekao kako je odluka da se Poljskoj i Ukrajini dodjeli Euro ionako bila političke naravi.

"Uefa je Ukrajini i Poljskoj dala konačni rok od 6 mjeseci da pokrenu stvari i dođu do zadovoljavajućeg nivoa. Odluka da se Euro uopće dodjeli ovim zemljama je bila čisto političke prirode jer se htjelo dati poticaja istočnoeuropskim zemljama", izjavio je i dodao:

"Cijela situacija će se razriješiti tek nakon završetka Eura u Austriji i Švicarskoj. Iskreno se nadam da će Ukrajinci i Poljaci konsolidirati svoje redove i iskoristiti svoju šansu, ali ukoliko to ne budu u stanju, odrediti će se novi domaćin."

Mudri Talijani navodno će krenuti u obnovu i modernizaciju svojih stadiona neovisno o tome hoće li se određivati novi domaćin, otkrio je Albete.

"U svakom slučaju mi ćemo obnoviti naše stadione unaprijed, neovisno i ranije od bilo kakve odluke. Još uvijek ima dovoljno vremena da se razmisli o Euru 2016. jer prijave nisu niti otvorene. Mi ćemo o tome razmišljati 2009. godine, ali budite sigurni da ćemo napraviti sve potrebno da se što bolje pripremimo za kandidaturu."

Admin
Admin

Broj postova : 49
Join date : 09.02.2008

Korisnički profil http://badboys.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.